Wednesday, March 14, 2007

Chaos

Deze morgen was het heeeel leuk op de weg tussen ons huis en de school, ze zijn daar al maanden aan het werken en nu is het gelukt of toch bijna.
4 straten zijn helemaal van richting verandert , waar men vroeger alleen naar beneden kon, kan men nu alleen naar boven.
Een andere straat waar vroeger geen doorgang was , daar kan men nu wel door.
Politie reed wel rond , maar stond niet op de hoeken van de straat waardoor iedereen overal reed met chaos tot gevolg.
Waarschijnlijk zullen ze over een paar maanden wel weer aanpassingen moeten doen, zoals in Vilvoorde gebruikelijk is .
Oh ja en vandaag mochten we maar 90 km per uur rijden op de autostrades, nu moeten jullie mij eens vertellen waar op de ring men s'morgens uberhaupt meer dan 30 kan rijden????
Jan is al een paar dagen met de moto naar het werk en dus rijd ik nu met diene grote volvo.
Hij heeft denk ik eindelijk beslist welke auto hij gaat krijgen of toch een offerte voor gaat binnendoen : de mitsubishi Grandis , meer een buske , maar op vakantie kunnen de kinderen achter elkaar zitten in plaats van naast elkaar.
Vakantie , het woord alleen al ik kijk er naar uit, eens effe weg en de boel de boel laten.
We hebben nog niets geboekt maar dat is normaal , soms beslissen we 2 weken ervoor waar we naartoe gaan en in welke formule.
Meestal komt het goed dankzij de last minutes enzo maar dan moet je niet te moeilijk doen.
Ik denk dat het dit jaar weer Frankrijk word , er zijn daar zoveel mooie streken , dit weekend hebben we het er al over gehad Jan en ik , we hebben de hele westkust al gedaan behalve Bretange , daar zijn we al eens op uitstap geweest maar nog nooit verbleven en nu moeten we dus nog Saint-Tropez en het oosten van Frankrijk doen. Waarschijnlijk in een tent , je kan die tegenwoordig huren , die staan ter plaatse , helemaal ingericht met tuinstoelen , tafels koelkast en gasvuur. Borden en bestek , glazen en tassen zijn er ook allemaal .
Dus dat is kamperen zonder te sleuren aan vanalles.
We hebben dat al eens gedaan en de kinderen vonden het ook heel plezant.
Nu alleen nog boeken. Voor de prijs moet je het niet laten , het enige dat heel duur is geworden in Frankrijk is het verteer , eten en drinken. Als je onderweg bent om iets te gaan bezichtigen en je hebt honger of dorst , dan kost het wel genoeg. En ik heb op vakantie niet veel zin om te koken buiten een ei of een blik soep , een keer spaghetti dat is in orde maar al de rest pfffffff
Mika is al 2 dagen met een korte broek naar school en dat wil zeggen dat het bijna zomer is !
Joepie , terug buiten zitten en genieten van de zon weliswaar onder een parasol maar buiten is buiten, neh!
nog een prettige, aangename en chaosvrije dag gewenst aan iedereen
Mieke

No comments: